Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
6. apríla 2023 o 8:58
Čas čítania 1:08

Postrelená kadetka Miška prvýkrát prehovorila. Pamätá si všetky detaily streľby, inštruktorov čin je podľa nej neospravedlniteľný

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kadetka Miška od inštruktora dostala po streľbe list.

Kadetka Miška, ktorú pred pár týždňami postrelil inštruktor Akadémie Policajného zboru v Bratislave, je už po hospitalizácii v domácej liečbe. Celý incident si do detailov pamätá, uviedla v rozhovore pre tvnoviny.sk.

Jej ráno sa v osudný deň začalo na strelnici, neskôr spravila zápočet a až následne došlo k nešťastnej udalosti. Miška v rozhovore spomína, že bola celý čas pri vedomí a do bezvedomia upadla až pred nemocnicou.

pz sr
Zdroj: TASR/Donio

Kadetka si pamätá detaily streľby

Miška si detaily streľby pamätá a opisuje, ako jej guľka preletela cez telo a vyšla von. Život jej podľa vlastných slov zachránila chrbtica, vďaka ktorej náboj nezasiahol srdce. V nemocnici sa okamžite začal boj o jej život.

„Spomínam si, že tam ma prebrali asi po dvoch dňoch, a pamätám si, že som proste ležala na posteli a nevedela som pohnúť nohami. Že som bola iba v bolestiach a nemohla som sa hýbať,“ spomína v rozhovore.

Po prebratí ju všetko bolelo. „Chrbát, nohy som si necítila, vlastne jediné, čo som vedela, bolo rukami hýbať a aj tie som mala také opuchnuté, slabučké,“ opisuje.

Niekoľko dní po tragédii dostala list od inštruktora

Inštruktor, ktorého už polícia obvinila z trestného činu ublíženia na zdraví, ju do nemocnice neprišiel navštíviť, no po týždni jej poslal list, v ktorom vyjadruje súcit a prosí o odpustenie.

Tento moment si vraj nepredstavoval ani v najhoršom sne a Miške chce akýmkoľvek spôsobom pomôcť.

Postrelená kadetka v tom však má jasno. Tento incident je pre ňu neospravedlniteľný a inštruktora nechce vidieť. „Celé zle, pre lajdáckosť niekoho. Proste na policajnej akadémii, že čo sa vám môže stať. Kde môže byť vlastne bezpečnejšie?“ pýta sa Miška.

Ak by si chcel Miške pomôcť s nákladmi na liečbu a rehabilitáciu, môžeš jej prispieť v tejto zbierke.

Domov
Zdieľať
Diskusia