Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
5. apríla 2023, 20:55
Čas čítania 0:36

Majetok najbohatšieho muža sveta Bernarda Arnaulta prvýkrát prekonal magickú hranicu. Má hodnotu vyše 200 miliárd

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Arnault je tretí človek, ktorému sa túto hranicu podarilo prekonať.

Majetok francúzskeho magnáta Bernarda Arnaulta, najbohatšieho človeka na svete, po prvý raz prekročil výšku 200 miliárd dolárov. Stalo sa tak po tom, ako akcie jeho konglomerátu LVMH vyrábajúceho luxusný tovar dosiahli rekordnú hodnotu. 74-ročný Arnault sa stal iba treťou osobou v histórii, ktorej sa podarilo zhromaždiť majetok nad hranicou 200 miliárd dolárov.

Tento míľnik dosiahli iba Elon Musk (Tesla, SpaceX) a Jeff Bezos (Amazon) – predtým, ako sa ich imanie opäť zmenšilo, pretože ceny akcií technologických spoločností klesli. Podľa denne aktualizovaného indexu miliardárov agentúry Bloomberg sa Arnaultov majetok v utorok zvýšil o 2,4 miliardy dolárov na 201 miliárd dolárov.

Jeho majetok sa tento rok zvýšil o 39 miliárd dolárov, keďže akcie LVMH vzrástli o 30 percent vďaka narastajúcemu dopytu po luxusnom tovare medzi bohatými sveta. Arnault je predsedom a výkonným riaditeľom LVMH, ktorý vlastní značky ako Louis Vuitton, Dior či Moët & Chandon. Akcie LVMH za uplynulé tri roky vzrástli o vyše 150 percent.

Bernard Arnault
Zdroj: Wikipedia/Jérémy Barande/Ecole polytechnique Université Paris-Saclay
Domov
Zdieľať
Diskusia