Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová TASR
5. apríla 2023, 18:45
Čas čítania 0:39

V Brazílii na jasle zaútočil 25-ročný muž. Zavraždil 4 malé deti, množstvo ďalších zranil a vzdal sa polícii

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Páchateľ sa polícii dobrovoľne vzdal.

Na juhu Brazílie v meste Blumenau zaútočil v jasliach muž so sekerou a zabil štyri deti. Ďalšie štyri deti vo veku do troch rokov utrpeli zranenia a 25-ročného páchateľa zatkla polícia po tom, ako sa dobrovoľne vzdal. Aký mal útočník motív, ešte nie je jasné, píše BBC


Brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva útok odsúdil. „Niet väčšej bolesti než strata detí alebo vnúčat, a ešte o to viac, keď ide o násilné činy proti nevinným a bezbranným deťom,“ napísal na Twitteri.


Guvernér štátu Santa Catarina Jorginho Mello tam vyhlásil trojdňový smútok.
V Brazílii v posledných rokoch dochádza k nárastu násilných incidentov na školách. Najtragickejší prípad sa v krajine odohral v roku 2011. Strelec vtedy usmrtil 12 detí počas útoku na svoju niekdajšiu základnú školu na predmestí Ria de Janeiro. Útočník po príchode polície spáchal samovraždu.

Domov
Zdieľať
Diskusia