Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
4. apríla 2023, 14:16
Čas čítania 0:45

AKTUÁLNE: Sudca Špecializovaného trestného súdu odmietol obžalobu Kaliňáka a Brhela

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa sudcu došlo k závažnému pochybeniu orgánov činných v trestnom konaní.

Sudca Špecializovaného trestného súdu Peter Pulman odmietol obžalobu exministra Roberta Kaliňáka a oligarchu Jozefa Brhela v prípade podplácania bývalého šéfa Finančnej správy Slovenskej republiky Františka Imreczeho, informuje portál Plus 7 dní.

Podľa sudcu Petra Pulmana došlo k závažnému pochybeniu orgánov činných v trestnom konaní. Vyčíta im, že u obvinenej dvojice porušili právo na obhajobu. Kaliňákovi a Brhelovi hrozil pri dokázaní viny trest odňatia slobody v rozmedzí od 5 do 12 rokov.

„Vrátenie veci prokurátorovi nie je možné pre akékoľvek vady prípravného konania, ale len pre závažné vady týkajúce sa procesných pochybení orgánov prípravného konania, ktoré majú zvlášť vplyv na uplatnenie obhajobných práv obvineného a nemožno ich v konaní pred súdom sanovať,“ informoval Pulman v uznesení, v ktorom odmietol obžalobu Kaliňáka a Brhela.

Šéfovi finančnej správy „dorovnávali“ plat

Hlavným svedkom v kauze „dorovnávania“ platov je práve František Imrecze. Podľa jeho výpovedí mu Kaliňák s Brhelom doplácali stovky tisíc eur ročne. Imrecze tieto platby považoval za kompenzáciu straty peňazí, o ktoré prišiel pri prechode zo súkromného sektora do verejného.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Podľa vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry Brhel vyplatil Imreczemu od roku 2012 viac ako 1,1 milióna eur výmenou za lojálnosť šéfa finančnej správy.

Kaliňák
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia