Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
1. apríla 2023, 13:50
Čas čítania 0:39

Ceny benzínu a nafty sa opäť zmenili. Za koľko aktuálne natankuješ na slovenských benzínkach?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najzásadnejší pokles oproti minulému týždňu zaznamenal plyn LPG, ktorý poklesol o 4,57 %.

Ceny pohonných látok na Slovensku opäť klesli. Vyplýva to z najaktuálnejších dát Štatistického úradu Slovenskej republiky, ktoré dokazujú, že v porovnaní s minulým týždňom tankujeme lacnejšie 95-oktánový benzín, LPG aj naftu. 

V týždňovom porovnaní sa v celoslovenskom priemere znížili ceny natural 95-oktánového benzínu o 0,003 eura a aktuálne jeden liter natankuješ v priemere za 1,508 eura. Priemerná cena 98-oktánového benzínu zostala v porovnaní s minulým týždňom nemenná na úrovni 1,698 eura za liter.

Z týždňa na týždeň klesli aj priemerné ceny nafty o 0,003 eura, ktorú v priemere natankuješ za 1,524 eura za liter.

Najvýraznejší pokles zaznamenal tekutý plyn LPG, ktorého priemerná cena na benzínkach klesla až o 0,036 eura za liter. Naopak, nárast zaznamenali priemerné ceny stlačeného plynu CNG, ktoré v porovnaní s minulým týždňom narástli o 0,001 eura.

Najnovšie však môže nastávať opäť opačný trend, keď počas dnešného dňa idú ceny na čerpacích staniciach znovu mierne hore. V Pezinku napríklad počas soboty 1. 4. stál benzín 1,570 eura a nafta 1,503 eura. 

Ceny pohonných látok opäť klesli.
Ceny pohonných látok opäť klesli. Zdroj: Refresher/Viktor Kniš
Domov
Zdieľať
Diskusia