Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. marca 2023, 14:30
Čas čítania 0:39

Do konca týždňa treba štátu spätne uhradiť poplatok, inak tisíckam Slovákov hrozia penále. Sociálna poisťovňa upozorňuje ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sociálna poisťovňa už niektorým SZČO a zamestnávateľom zaslala aj e-mailové správy.

Sociálna poisťovňa pripomína samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO) a zamestnávateľom, ktorí počas pandémie požiadali o odklad poistného za január 2021, že na jeho úhradu ostáva už len niekoľko dní. Povinnosť uhradiť ho podľa hovorcu SP Martina Kontúra majú do piatka 31. marca 2023.


Kontúr upozorňuje, že pri úhrade poistného za uvedené obdobie je potrebné zadať špecifický symbol v štandardnom tvare 012021, peniaze previesť na číslo účtu príslušnej pobočky Sociálnej poisťovne a použiť správny variabilný symbol.

Už rozposlala upozornenia

Sociálna poisťovňa v uplynulých dňoch SZČO a zamestnávateľom posielala aj e-mailové správy, v ktorých ich upozornila na povinnosť uhradiť odložené platby poistného za predvlaňajší január do konca marca.

Upozornenia dostali tie subjekty, ktorým Sociálna poisťovňa zaslala aj e-mailovú notifikáciu o zapracovaní čestného vyhlásenia k odkladu splatnosti poistného, teda má na nich e-mailový kontakt.


„Sociálna poisťovňa takisto pripomína, že v prípade, ak príslušné subjekty platbu odloženého poistného neuhradia, je zo zákona povinná im predpísať aj penále za dni omeškania a dlžnú sumu poistného a penále vymáhať,“ upozornil Kontúr.

Domov
Zdieľať
Diskusia