Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
24. marca 2023, 13:35
Čas čítania 0:48

Si idiot, odkázali USA pilotovi ruskej stíhačky, ktorá vrazila do amerického dronu. Ocenenie od armády označili za urážlivé

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ruské ministerstvo obrany udelilo dvojici pilotov ocenenia za to, že vo vzduchu zrazili americký dron. USA skutok označili za nebezpečný a neprofesionálny čin.

Hovorca Národnej bezpečnostnej rady Bieleho domu John Kirby sa v súvislosti so zrážkou ruskej stíhačky s americkým dronom nezdržal tvrdých slov. Na adresu ocenených ruských pilotov, ktorí nad Čiernym morom zrazili americký dron MQ-9 Reaper, reagoval rázne.

Ruské ministerstvo obrany udelilo dvojici pilotov ocenenia za to, že vo vzduchu zrazili americký dron. Jeden z pilotov stíhačky Su-27 mu zlomil vrtuľu, v dôsledku čoho sa dron následne zrútil do mora. 

Kirby ocenenia ostro okomentoval. Pilota, ktorý dron zrazil, označil za prinajlepšom „idiota“. „Neviem o inej armáde na svete, ktorá by ocenila pilota za to, že narazil do dronu. Ak je to statočnosť, tak myslím, že majú inú definíciu. Je to smiešne, je to urážlivé,“ rozhorčil sa Kirby. 

USA skutok označili za nebezpečný a neprofesionálny čin, ktorý takmer spôsobil haváriu oboch strojov. 

„Naše lietadlo typu MQ-9 vykonávalo v medzinárodnom vzdušnom priestore rutinné operácie, keď sa k nemu priblížilo ruské lietadlo a vrazilo doň, čo viedlo k zrúteniu,“ opísal incident generál amerických vzdušných síl James Hecker.

Domov
Zdieľať
Diskusia