Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. marca 2023, 13:15
Čas čítania 0:27

Slováka podvodníci obrali o takmer 5 000 €, lebo uveril, že mu idú vyplatiť zisky z kryptomien. Vybielili mu namiesto toho účet

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Išlo o telefonát, po ktorom muž poskytol potrebné údaje podvodníkovi.

Polícia v Topoľčanoch upozorňuje na pribúdajúce podvody s kryptomenami. O 4700 eur prišiel 58-ročný muž, ktorého telefonicky kontaktovala neznáma osoba. V telefóne mu povedala, že v minulosti bol zaregistrovaný v spoločnosti, ktorá obchoduje s kryptomenami. Muž v konverzácii pokračoval, keďže skutočne má kryptoúčet a na ňom zarobené peniaze.

Telefonujúca osoba mužovi ponúkla, že mu zarobenú finančnú hotovosť prevedú na účet. Z tohto dôvodu mal poskytnúť údaje o svojom bankovom účte. Cez aplikáciu mu prišiel link, ktorý oslovený muž otvoril a umožnil tak cudziemu človeku disponovať so svojím účtom.

Chybu si uvedomil, až keď mu z účtu odišlo 4700 eur. Vo veci koná vyšetrovateľ Policajného zboru, ktorý vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu.

bitcoin
Zdroj: Getty Images/Yuriko Nakao
Domov
Zdieľať
Diskusia