Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
23. marca 2023, 21:05
Čas čítania 0:50

Slováci sa pri kúpe letnej dovolenky neboja buchnúť po vrecku. Na osobu minieme výrazne viac ako priemerný Čech

Kategória:
Kultúra
Uložiť Uložené

Mnohí Slováci a Česi už majú rezervovanú svoju letnú dovolenku, informuje cestovná agentúra TUI. Slováci si však chcú na výletoch dopriať viac ako naši susedia.

Aktuálny záujem o dovolenky naznačuje trendy na letnú sezónu v roku 2023. Slováci a Česi však majú odlišné dovolenkové návyky, konštatuje prieskum cestovnej kancelárie TUI ReiseCenter.

Slováci a Slovenky si totiž bookujú pobyty s priemernou dĺžkou pobytu 8,5 dňa a priemernými nákladmi na osobu 1 200 eur. Česi a Češky plánujú na dovolenke stráviť v priemere 7,8 dňa, pričom priemerné náklady na osobu predstavujú len 811 eur.

Cena za dovolenku nie je jediný rozdiel. Viac ako 55 % dovolenkárov zo Slovenska si rezervovalo pobyt v štyriapol- až päťapolhviezdičkových hoteloch, kým najvyššiu kategóriu hotelov zvolilo len 22 % dovolenkárov z Českej republiky. 

Slováci obľubujú all inclusive

Rastie aj trend dovoleniek s ponukou all inclusive. Až 69 % doterajších rezervácií letných dovoleniek zo Slovenska a 57 % rezervácií z Česka zahŕňalo all inclusive. 

„Tri najlepšie hotely, ktoré si slovenskí hostia TUI rezervovali v lete 2023, sú päťhviezdičkový hotel Paloma Finesse v tureckom Side, štvorhviezdičkový hotel TUI Suneo Supetar na severnom pobreží chorvátskeho ostrova Brač a štyriapolhviezdičkový hotel Holiday Resort Nissi Beach v cyperskej Aiya Napa, všetko na báze all inclusive,“ dopĺňa Metwaly Veiglová. 

20. marca 2024, 14:30 Čas čítania 11:54 Vodca zakázal fajčenie a v hlavnom meste povolil len biele a čisté autá. Jozef rozpráva o cestách po Turkménsku (Rozhovor) Vodca zakázal fajčenie a v hlavnom meste povolil len biele a čisté autá. Jozef rozpráva o cestách po Turkménsku (Rozhovor)

Čoraz žiadanejšie sa stávajú aj dlhé lety (long haul), kde je na prvom mieste spomedzi destinácií Mexiko, nasledované nováčikom Tanzániou, Spojenými arabskými emirátmi a Maldivami.

TOP destinácie na rok 2023:
1. Turecko
2. Grécko
3. Španielsko
4. Chorvátsko
5. Cyprus
Domov
Zdieľať
Diskusia