Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
20. marca 2023, 10:16
Čas čítania 0:38

Na Slovensku tankujú vodiči s úsmevom. Takéto ceny palív sme nevideli od začiatku januára

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na čerpacích staniciach svieti priemerná cena za benzín 1,517 eura a za naftu 1,535 eura. V porovnaní so situáciou pred siedmimi dňami tak ušetríme podstatne viac.

Úroveň cien pohonných hmôt poteší slovenských vodičov. Ešte na začiatku minulého týždňa sme liter benzínu tankovali za 1,57 eura.

Ceny palív poklesli o niekoľko centov už vo štvrtok. Za liter benzínu vodiči tankovali 1,547 eura. Zo dňa na deň sa však ceny opäť znížili, koncom týždňa sa pohybovali približne na úrovni 1,517 eura za liter.

Ani víkend ceny pohonných hmôt nezmenil. Na čerpacích staniciach aj dnes svieti priemerná cena za benzín 1,517 eura a za naftu 1,535 eura. V porovnaní so situáciou pred siedmimi dňami tak ušetríme podstatne viac. Podľa údajov Štatistického úradu SR sme sa tak v prípade benzínu dostali na ceny zo začiatku januára 2023.

Zatiaľ nie je jasné, akú tendenciu budú mať ceny paliva na trhu. Ceny ropy však momentálne aj naďalej klesajú. Náladu na trhoch aj naďalej ovplyvňujú obavy, že riziká v bankovom sektore môžu viesť k recesii, ktorá zníži dopyt po rope. Navyše, trhy počítajú s ďalším zvýšením úrokových sadzieb zo strany americkej centrálnej banky.

čerpacie stanice, palivo, ceny
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia