Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
17. marca 2023 o 10:40
Čas čítania 0:37

Slovák si dal na raňajky tri pivá a tri borovičky, potom sadol na bicykel. Nafúkal 3 promile, keď ho zastavili policajti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zákaz požívania alkoholu platí aj pre cyklistov. Výnimka platí pre tých, ktorí jazdia v zastavanom území obce alebo po cestičke pre cyklistov.

Staroturianski policajti zastavili a skontrolovali 50-ročného cyklistu. Dychová skúška odhalila 2,92 promile v jeho krvi. Policajtom sa vyhováral na svoje raňajky, informovala polícia na Facebooku. 

Muž údajne pravidelne raňajkuje tri pivká a tri borovičky

„Policajti ráno o 8.30 h na Hlubockej ulici v Starej Turej zastavili a skontrolovali 50-ročného cyklistu. Pri kontrole ho podrobili dychovej skúške s výsledkom 1,40 mg/l, čo predstavuje 2,92 promile. Policajtom uviedol, že si ráno dal tri pivá a tri borovičky k tomu. Vraj jeho bežné raňajky,“ priblížili policajti.

Muži zákona cyklistov upozorňujú, že aj pre nich, rovnako ako pre vodičov platí zákaz požívania alkoholu. „Podľa zákona platí výnimka pre tých, ktorí jazdia v zastavanom území obce alebo po cestičke pre cyklistov. Množstvo alkoholu v ich organizme nesmie prekročiť hodnotu 0,24 mg/l (0,50 promile) vydýchnutého vzduchu. Mimo týchto území je tolerancia nulová,“ vysvetľujú ďalej policajti.


Priestupok cyklistu bude ďalej riešiť Okresný dopravný inšpektorát v Novom Meste nad Váhom, ktorý rozhodne o sankcii.

Domov
Zdieľať
Diskusia