Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
TASR
3. marca 2023, 12:20
Čas čítania 0:45

FOTO: Takéto parádne retro uniformy budú mať slovenské zdravotné sestry. Nebude chýbať ani štátny znak na dôležitom mieste

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V Košiciach predstavili návrhy nových uniforiem pre zdravotné sestry.

Návrhy pracovných uniforiem pre zdravotné sestry na Slovensku vo štvrtok predstavili na módnej prehliadke v Košiciach. Autorkou modelov je módna návrhárka Zuzana Haková, nad projektom so zámerom zaviesť novú jednotnú a národnú uniformu pre zdravotné sestry má záštitu Ministerstvo zdravotníctva SR.

Myšlienka zavedenia rovnošiat čerpá z takejto praxe v minulosti a je súčasťou snahy o zatraktívnenie tejto profesie. Navrhované modely v rôznych verziách pre ženy aj mužov budú testovať na oddelení v košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura.

Súčasťou bude aj slovenský znak

Autorkou myšlienky je generálna manažérka komplexu zariadení a služieb zo Zariadenia sociálnych služieb Slnečný dom Zuzana Fabianová. Ako priblížila, uniforma podľa zadania by mala spĺňať viaceré atribúty a jej súčasťou je slovenský znak na ramene. 

„Mala by byť troška retro a veľmi ‚in‘. Mala by byť modro-biela, pretože dve generácie Slovákov si pamätajú sestry ako modro-biele krásne ženy, a aby sme tak zvýšili šancu ich akceptácie do praxe, ďalej, aby bola pohodlná, ženská a lichotivá, toto bola veľká výzva,“ uviedla.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Voľba na návrhárku rovnošiat najprv padla na Lýdiu Eckhardt, ktorá odporučila košickú návrhárku Zuzanu Hakovú. Tá vo svojej práci nadviazala na uniformy, ktoré mali sestry v minulosti.

Návrh nových uniforiem pre zdravotné sestry.Návrh nových uniforiem.Návrh nových uniforiem pre zdravotné sestry.Návrh nových uniforiem pre zdravotné sestry.
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia