Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
1. marca 2023 o 11:51
Čas čítania 0:36

Sheila, ktorá močila na Korán, sa opäť postavila pred súd. Bráni sa tým, že v detstve čelila sexuálnemu obťažovaniu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sheilu Špecializovaný trestný súd poslal v roku 2021 na psychiatrické liečenie.

Sheila Szmereková, ktorá sa natáčala pri tom, ako močila na Korán, sa opäť postavila pred Špecializovaný trestný súd. Stíhaná je z výroby a rozširovania extrémistických materiálov, hanobenia rasy, národa a presvedčenia a z podnecovania k nenávisti, píšu tvnoviny.

Sheila sa pred súdom obhajovala tým, že v minulosti bola sexuálne zneužívaná a bola obeťou obchodovania s ľuďmi. Kamión ju mal podľa jej slov previezť do Nemecka, Poľska, Čiech a Fínska. V migračnom tábore, do ktorého ju zavreli, vraj bola jediná beloška.

Sheilu v minulosti Špecializovaný trestný súd poslal na psychiatrické liečenie. V rámci svojej obhajoby žena tvrdila, že žiadnu poruchu nemá. Bránila sa tým, že iba vyjadrovala svoj názor.

Obžalovaná sa prvýkrát zviditeľnila, keď pomočila a spálila Korán, pričom v minulosti čelila inému obvineniu z extrémizmu. NAKA ju zadržala v roku 2020. Vyhrážala sa aj prezidentke Zuzane Čaputovej a vyzývala ju, aby si svoje názorové rozdiely vyriešili v boxerskom súboji. Prezidentka na tieto odkazy nereagovala.

Sheila Szmerek
Zdroj: Sheila Szmerek
Domov
Zdieľať
Diskusia