Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Florián Meričko
23. februára 2023, 14:30
Čas čítania 0:45

Včera prepustil Hossua, dnes odmietol pustiť 62-ročného muža odsúdeného za pár rastlín marihuany. Trnavský sudca pobúril Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na rozhodnutie súdu upozornila iniciatíva Freepepo, ktorá dlhodobo medializuje takéto prípady.

Sudca Okresného súdu Trnava Martin Floriš v stredu podmienečne prepustil na slobodu Juraja Hossua, ktorý v roku 2018 na smrť dokopal Filipínca Henryho, no dnes odmietol žiadosť 62-ročného pestovateľa konopí Miloslava Weizera o prepustenie z väzby. Weizer pritom vo väzbe sedí už 2,5 roka. 

Na toto rozhodnutie súdu upozornila iniciatíva Freepepo, ktorá sa dlhodobo snaží medializovať prípady osôb obžalovaných a odsúdených za trestnú činnosť súvisiacu napríklad s marihuanou.

Zatiaľ však nie je jasné, na základe akých konkrétnych dôvodov sa sudca rozhodol muža z väzby neprepustiť. 

Vo väzbe sedí od roku 2020

Miloslav Weizer sedí vo väzbe už od roku 2020, keď uňho kriminálna polícia zaistila jedenásť rastlín konopí. V troch z jedenástich zadržaných rastlín namerali mierne prekročenie tolerovanej hranice THC.

Farmár Miloslav pritom pred políciou a na súde od začiatku tvrdil, že si chcel vyrobiť CBD extrakt Fénixove slzy, ktorý mu pomáha pri ochorení pľúc.

Semená rastliny údajne zasadil po tom, čo ich našiel na okolitých poliach. Podľa slov pestovateľa išlo o technické konope. Na farme našli policajti aj tri staršie prerobené zbrane.

Miloslav Weizer čelí obvineniam z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ale aj z nedovoleného ozbrojovania.

Obžalovaný Miloslav Weizer.
Obžalovaný Miloslav Weizer. Zdroj: FB/Freepepo
Domov
Zdieľať
Diskusia