Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. februára 2023 o 8:12
Čas čítania 0:38

V Prešove spôsobili úradníčky škodu 300-tisíc eur. Najprv ich vyhodili, teraz sú späť na úrade a vyplatia im ešte 200-tisíc

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dve úradníčky sa vrátili späť na svoje pozície a mimosúdne sa dohodli na vyplatení ušlej mzdy.

V Prešove vyhodili z mestského úradu úradníčky, ktoré spôsobili svojou nepozornosťou škodu viac ako 300-tisíc eur. Po krátkom čase však zamestnankyne vyhrali súd a do svojej pôvodnej práce sa mohli vrátiť, informujú tvnoviny. Aj keď si na chvíľu našli iné pôsobisko, vyplatia im aj ušlú mzdu z úradu. 

Kauza sa týkala výbuchu bytovky v Prešove. O prácu prišli tri pracovníčky úradu, ktoré si nevšimli v elektronickej pošte platobný rozkaz na 300-tisíc eur, ktorý však mesto nepovažuje za relevantný náklad. Ak by si zamestnankyne všimli poštu včas, mesto by sa mohlo odvolať a zaplateniu vysokej sumy za znalecké posudky sa mohli vyhnúť.

5. júna 2020 o 17:19 Čas čítania 10:09 Z horných poschodí vypadli obývačkové steny aj s panelmi, naraz to spadlo a nastala tma. Zrazu tam ľudia už neboli (Rozhovor) Z horných poschodí vypadli obývačkové steny aj s panelmi, naraz to spadlo a nastala tma. Zrazu tam ľudia už neboli (Rozhovor)

Prepustené úradníčky však mesto zažalovali a vedúca finančného odboru so žalobou uspela. Mesto sa medzičasom dohodlo už aj s dvomi ďalšími referentkami, pretože bolo takmer isté, že súd rozhodne v ich prospech podľa vzoru vedúcej. Obe referentky už rovnako opäť pracujú na mestskom úrade na pôvodných pozíciách. Všetkým trom úradníčkam zároveň bude musieť mesto vyplatiť viac ako 200-tisíc eur ako ušlú mzdu.

Domov
Zdieľať
Diskusia