Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
8. februára 2023, 12:31
Čas čítania 0:39

Ceny na benzínkach znovu zaskočili tankujúcich Slovákov. Za naftu dnes zaplatíš najmenej od vypuknutia vojny na Ukrajine

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa odborníkov ide len o krátkodobý jav.

Vývoj cien na benzínkach opäť prekvapil mnohých obyvateľov Slovenska. Namiesto zdražovania nafty, ktoré predpovedali experti, došlo k nečakanému znižovaniu ceny, informuje portál tvnoviny.sk. Malo by však ísť len o krátkodobý jav.

Analytici pôvodne odhadovali, že cena nafty porastie nad hranicu 1,7 eura za liter. V niektorých pesimistických predpokladoch dokonca hovorili o tom, že nafta by sa mohla znovu šplhať až k psychologickej hranici 2 eurá za liter.

Ceny sa vyvinuli opačne, ako odborníci čakali

V priebehu januára sa však situácia vyvinula úplne opačne. Nafta v posledných týždňoch postupne lacnie, zatiaľ čo cena benzínu mierne rastie.

Štatistický úrad uvádza, že v januári sa priemerné ceny nafty pohybovali na úrovni 1,61 eura za liter. Po vlne zlacňovania sa nafta momentálne predáva za 1,57 eura, čo dokonca predstavuje najnižšiu cenu od vypuknutia vojny na Ukrajine. 

V poslednom období drahšia nafta sa tak vrátila do stavu spred vojny a pandémie, keď sa jej cena dlhodobo pohybovala nižšie ako cena benzínu. Ten momentálne Slováci tankujú v priemere za 1,6 eura za liter.

Domov
Zdieľať
Diskusia