Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
4. februára 2023 o 10:28
Čas čítania 0:53

Hongkong rozdá 500-tisíc leteniek zadarmo. Chce tak prilákať turistov, prihlásiť sa môžu aj Európania

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Lotéria o letenky sa začne už od 1. marca.

Hongkonská vláda oznámila, že v rámci oživenia cestovného ruchu a prilákania návštevníkov plánuje rozdať 500-tisíc leteniek zadarmo. Informuje o tom CNN

Na iniciatíve „Hello Hong Kong“, ktorú predstavila vláda vo štvrtok, pracovali viac ako dva roky. Letenky majú byť rozdelené medzi tri aerolínie: Cathay Pacific, HK Express a Hongkong Airlines. 

Obnova cestovného ruchu po covide

Mesto začalo rušiť podujatia v januári 2020, keď boli v čínskom meste Wu-chan hlásené prvé prípady koronavírusu. Cestovanie do Hongkongu a z neho bolo počas pandémie náročné. Väčšine turistov bránila v cestovaní prísna karanténa, 21-dňová izolácia a požiadavky na viacnásobné PCR testy.

Karantény museli cestujúci tráviť v hoteloch, za ktoré si sami platili. Tých, ktorí mali po príchode pozitívny test na koronavírus, poslali do vládnych zariadení. Neskôr bol vstup do mesta obmedzený na obyvateľov Hongkongu. 

Pred pandémiou navštívilo Hongkong bežne 56 miliónov návštevníkov ročne. Do roku 2022 tento počet klesol na približne 100-tisíc.

Lotéria o letenky 

Cestujúci, ktorí chcú cestovať do Hongkongu, môžu od 1. marca navštíviť stránku World of Winners splash. Tam sa môžu prihlásiť do lotérie o letenky.


Letenky sa budú následne cestujúcim prideľovať v troch vlnách. Od 1. marca ľuďom v juhovýchodnej Ázii, od 1. apríla ľuďom žijúcim na pevninskej časti Číny a od 1. mája obyvateľom zvyšku sveta.


Do akcie sa môžu zapojiť aj miestni obyvatelia. Od 1. júla budú niektoré letenky rozdávať aj obyvateľom Hongkongu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia