Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. januára 2023, 18:03
Čas čítania 0:35

V tejto obľúbenej destinácii Slovákov dostaneš pokutu za prechádzku v plavkách. Za takého pohodlie zaplatíš 150 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zbaliť si len plavky sa ti pri výlete do Splitu neoplatí.

Miestni obyvatelia a turisti sa už nebudú môcť prechádzať po uliciach chorvátskeho mesta Split iba v plavkách. Tamojšie úrady totiž prijali novú vyhlášku, na základe ktorej dostanú dovolenkári a miestni obyvatelia pokutu vo výške 150 eur, ak budú chodiť po meste bez trička alebo iba v bikinách. V nedeľu o tom informovala chorvátska tlačová agentúra HINA.

Nová vyhláška vstúpila do platnosti 1. januára a ľudia, ktorí porušia tieto predpisy, budú musieť zaplatiť spomínanú pokutu. Po meste už osadili značky, ktoré ukazujú, aké oblečenie nie je vhodné v uliciach.

Pokutu v rovnakej výške 150 eur budú musieť zaplatiť aj tí ľudia, ktorí budú piť alkohol na verejných miestach. Pokuta sa bude udeľovať tiež za prechádzku so psom, ktorý nebude na vôdzke, a to približne 66 eur.

Svetoznáme letovisko Dubrovník zaviedlo podobné predpisy v roku 2020, predovšetkým pokuty pre ľudí, ktorí sa prechádzajú po starej, historickej časti mesta v plavkách.

Domov
Zdieľať
Diskusia