Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. januára 2023, 12:00
Čas čítania 0:32

Je to oficiálne: Nemecko potvrdilo, že Ukrajine pošle prvé tanky Leopard 2

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nemecko potvrdilo, že dodá Ukrajine tanky Leopard 2, a takisto povolilo ich dodávky ďalším krajinám.

Nemecko oficiálne potvrdilo, že Ukrajine dodá 14 kusov tankov Leopard 2-A6.

Nemecká vláda rovnako ohlásila, že dodávky tankov povolí aj ďalším krajinám, ktoré o to v posledných dňoch požiadali alebo v najbližšom čase požiadajú. Takúto požiadavku už do Berlína poslalo napríklad Poľsko.

Spolkový kancelár Olaf Scholz v stredu povedal, že Nemecko koná v úzkej spolupráci so svojimi spojencami. Berlín podľa vyhlásenia vlády dodá Ukrajine zo svojich zásob 14 tankov typu Leopard 2. Spolu s ďalšími krajinami by dodané tanky mohli vytvoriť dva prápory.

Berlín sa v posledných týždňoch dostal pod veľký tlak spojencov, aby dodal Kyjevu nemecké tanky Leopard 2 a zároveň povolil ich vývoz na Ukrajinu štátom, ktoré ich majú vo výzbroji.

Scholz opakovane hovoril, že Nemecko sa musí v dodávke tankov pre Ukrajinu skoordinovať so Spojenými štátmi, ktoré zvažujú Kyjevu poslať svoje tanky Abrams.

Domov
Zdieľať
Diskusia