Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
25. januára 2023, 18:12
Čas čítania 0:28

Pracovníka na letisku zabila turbína lietadla, ktorá ho vcucla. Takto k nehode došlo, vysvetľujú vyšetrovatelia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Tragická udalosť sa odohrala ešte 31. decembra 2022 na letisku v Alabame.

Pracovník regionálneho letiska Montgomery v americkom štáte Alabama zomrel po tom, ako niekoľkokrát neuposlúchol upozornenia svojich kolegov. Zamestnanec sa pohyboval v nebezpečnej blízkosti prichádzajúceho lietadla, informuje portál Business Insider.

Napriek upozorneniam sa pohyboval príliš blízko motorov lietadla, na čo doplatil životom. Podľa federálnych vyšetrovateľov, ktorí incident skúmali, zamestnanca vcucla turbína lietadla a následne ho rozsekala na kusy. 

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Public Domain Pictures/Peter Griffin

„Po pristátí lietadla sa piloti rozhodli nechať zapnuté turbíny na dve minúty, aby sa ochladili,“ oznámili vyšetrovatelia. Piloti o tomto kroku informovali vedenie letiska, ktoré vzápätí na situáciu hneď dvakrát upozornilo zamestnancov priamo na letiskovej ploche.

V tomto momente mali pracovníci letiska zakázané priblížiť sa k lietadlu, až dokým piloti motory nevypnú. Keďže muž zákaz nerešpektoval, vyšetrovatelia skonštatovali, že o život prišiel vlastnou vinou.

Domov
Zdieľať
Diskusia