Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
18. januára 2023, 9:31
Čas čítania 0:54

AKTUÁLNE: Pri nehode vrtuľníka zomrel ukrajinský minister vnútra

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nehodu neprežil ukrajinský minister vnútra, prvý námestník ministra a štátny tajomník.

Pri nehode vrtuľníka na Ukrajine zomrel ukrajinský minister vnútra Denys Monastyrskyj, prvý námestník ministra a štátny tajomník, informovala BBC. Helikoptéra dopadla v blízkosti škôlky v meste Brovary a zomrelo najmenej 16 ľudí vrátane dvoch detí.

K tragédii sa vyjadril aj minister vnútra SR Roman Mikulec. „Dozvedel som sa dnes veľmi smutnú správu. Pri páde vrtuľníka zomrel ukrajinský minister vnútra Denys Monastyrskyj. Je mi to nesmierne ľúto. S Denysom som sa rozprával minulý rok viackrát osobne popri medzinárodných rokovaniach, diskutovali sme o aktuálnej situácii v súvislosti s vojnou na Ukrajine, riešeniach, ako aj o našej pomoci, ktorú ocenil. Táto správa ma osobne zasiahla, vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine, veľvyslanectvu Ukrajiny, ako aj celej Ukrajine. Naši susedia už takmer rok zápasia s ruskou agresiou a chránia svoje životy, svoju a zároveň aj našu krajinu vo vojnovom konflikte. Denys bol jeden z nich, ktorý za svojím národom v týchto ťažkých časoch odhodlane stál a chránil ho,“ znie vo vyjadrení.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Ľútosť nad stratou Ukrajiny vyjadril aj dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď.
„Je to ďalšia rana pre už aj tak trápenú Ukrajinu. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým, ako aj ukrajinskému ľudu, ktorý prišiel o svojich predstaviteľov urputne bojujúcich za ich bezpečie a obranu. Slovensko stojí pri vás,“ uviedol Naď.

Správu budeme aktualizovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia