Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
16. januára 2023 o 10:36
Čas čítania 0:45

Šéfoval vraždiacej jednotke wagnerovcov, teraz cez rieku ušiel z Ruska. Putinov „kuchár“ môže mať pre dezertéra obrovské problémy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Útek cez rieku z Ruska bol mimoriadne dramatický.

Vojak, ktorý opustil skupinu wagnerovcov, prekročil rieku Pasvik, ktorá tvorí hranicu medzi Nórskom a Ruskom, a tvrdí, že chce svedčiť proti vojnovému zločincovi Jevgenijovi Prigožinovi. Ten oficiálne šéfuje práve ruskej skupine žoldnierov.

Podľa nezávislého servera Gulagu.net je to prvýkrát, čo bývalý veliteľ jednej z jednotiek súkromnej vojenskej skupiny Wagner utiekol z Ruska do Európy.

Útek bol podľa muža dramatický. Ľad na rieke, cez ktorú prechádzal, bol podľa neho tenký a mohol sa pod ním kedykoľvek prepadnúť. Na hraniciach Rusi na muža pustili strážneho psa a dokonca naňho dvakrát vystrelili zo zbrane, napriek tomu sa mu podarilo hranicu prekročiť. O pár hodín ho zadržali nórski vojenskí pohraničníci a polícia.

Podľa Gulagu.net ide o Andreja Medvedeva, ktorý opustil bojovú skupinu wagnerovcov po tom, čo mu skončila 4-mesačná zmluva podpísaná koncom júla. Tento utečenec by mohol byť jedným z prvých ľudí, ktorého svedectvo by teoreticky vedelo pomôcť s obvinením Prigožina z vojnových zločinov.

Domov
Zdieľať
Diskusia