Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
10. januára 2023, 17:47
Čas čítania 0:45

Bielorusi môžu beztrestne kradnúť internetový obsah z krajín, ktoré Lukašenko považuje za nepriateľské

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zákon má zostať v platnosti do konca roka 2024.

Bieloruská vláda, ktorá podporuje ruskú inváziu na Ukrajine, dočasne legalizovala pirátstvo digitálneho obsahu z tzv. „nepriateľských“ krajín. Zákon schválila vláda ešte v decembri a v platnosti má ostať do konca roku 2024. Podľa Vice nehrozia Bielorusom žiadne sankcie za kopírovanie obsahu bez získania licencie vrátane počítačových softvérov, filmov a hudby. 

Podmienkou bezúhonnosti je, aby obsah pochádzal zo „zahraničných štátov, ktoré sa dopúšťajú nepriateľských akcií voči bieloruským právnickým osobám a (alebo) jednotlivcom“.

Zákon sa dokonca vzťahuje aj na fyzický tovar a povoľuje dovoz určitých komodít bez súhlasu držiteľov licencií, aby sa predišlo kritickému nedostatku potravín a iných produktov na domácom trhu. 

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajine čelí Bielorusko obmedzeniam pri obchode s technológiami na podporu obranného, leteckého a námorného priemyslu. Svoje služby v krajine prestali prevádzkovať aj medzinárodné spoločnosti ako Amazon, Intel alebo Airbnb. V Bielorusku prestalo podporovať svoju produkciu aj poľské herné vývojárske štúdio CD Projekt Red, stojace za hrami Cyberpunk 2077 a The Witcher.

Domov
Zdieľať
Diskusia