Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Eduard Starkbauer
1. januára 2023, 8:24
Čas čítania 0:55

VIDEO: V centre Nitry vypukol v noci požiar. Príčinou mohla byť zábavná pyrotechnika. V meste vyhlásili mimoriadnu situáciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Požiar sa zo strechy rozšíril aj do bytov, evakuovali desiatky ľudí.

Na drevenej streche administratívnej budovy v areáli nitrianskeho Polygonu vypukol počas silvestrovskej noci okolo pol druhej ráno požiar. Rozšíril sa aj do okolitých bytov, z ktorých museli podľa My Nitra evakuovať asi 50 ľudí. Na mieste neevidovali žiadneho zraneného.

V dôsledku požiaru, ktorý sa hasičom nepodarilo zlikvidovať ani do 5.00 h ráno, sa prepadlo jedno z podlaží. Krajský šéf hasičského zboru Róbert Ambra sa domnieva, že požiar mohla spôsobiť zábavná pyrotechnika. „Príčinu požiaru zatiaľ nemáme jasnú, aj keď bol Silvester, takže sú nejaké indície,“ povedal a dodal, že svedkovia videli „nejakých ľudí, ktorí odpaľovali pyrotechniku“.

požiar Nitra
Zdroj: Refresher/Dudolf.con

V užšom centre Nitry zasahovalo 20 kusov techniky obsluhovanej 40 hasičmi a niekoľkými dobrovoľníkmi. Zásah okrem ťažkej prístupnosti sťažoval aj fakt, že konštrukcia budovy je drevená a podbitá asfaltom a lepenkou.

Evakuovaných obyvateľov susedných domov uchýlil evakuačný autobus a mnohí silvestrovskú noc strávili v čakárni na autobusovej stanici. V Nitra vyhlásili mimoriadnu situáciu. Informoval o tom primátor mesta Marek Hattas na sociálnej sieti.

Uviedol, že napriek veľkému rozsahu si požiar nevyžiadal žiadne obete. „V nemocnici skončila jedna osoba. Požiar vypukol približne o pol druhej ráno, hasiči s ním bojovali viac ako štyri hodiny. Nadránom sa do pomoci obyvateľom postihnutých bytov zapojil Mestský úrad (MsÚ) v Nitre,“ doplnil Hattas.


Nitra pre obyvateľov postihnutých bytov poskytuje základný servis v neďalekej budove MsÚ v Nitre. Krízový štáb momentálne hľadá riešenia, ako 9 dotknutým osobám poskytnúť náhradné ubytovanie v zariadení na Levickej ulici.

Domov
Zdieľať
Diskusia