Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
27. decembra 2022 o 19:30
Čas čítania 0:43

AKTUÁLNE: Slováci s Fínmi prehrali svoj úvodný zápas na majstrovstvách sveta do 20 rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko prehralo, no bolo to napínavé.

Slovenskí hokejisti prehrali s Fínskom svoj úvodný zápas na MS U20 2 : 5. Fíni pritom svoj úvodný zápas proti Švajčiarsku prehrali. V tomto trende však nepokračujú a zdolali slovenský tím s veľkým rozdielom. Ďalšie zápasy si Slovensko zahrá s USA, s Lotyšskom a práve so Švajčiarskom. 

Zápas otvoril v prvej tretine fínsky hráč Sami Päivärinta. Desať sekúnd pred koncom prvej tretiny sa Slovákom vďaka gólu Petrovi Repčíkovi podarilo vyrovnať. 

V druhej tretine Slovensko dostalo gól od Joakima Kemella. V ôsmej minúte druhej tretiny bolo už skóre 3 : 1 pre Fínsko, gól strelil Oliver Kapanen. Po ďalších šiestich minútach Fíni opäť skórovali a zvýšili na 4 : 1. 

V tretej tretine padli dva góly. Najskôr vrátil Slovákom nádej Peter Repčík, ktorý znižoval na rozdiel dvoch gólov. Fíni však už po 39 sekundách vďaka trefe Brada Lamberta definitívne strhli zápas na svoju stranu a skóre upravili na konečných 5 : 2.

Majstrovstvá sveta do 20 rokov sa od 26. decembra do 5. januára konajú v kanadských mestách Halifax a Moncton. Pôvodne malo turnaj hosťovať Rusko, no po invázii na Ukrajinu ho z organizácie spolu s Bieloruskom vylúčili. 

Domov
Zdieľať
Diskusia