Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
22. decembra 2022, 7:30
Čas čítania 1:18

Zelenskému tlieskali v americkom Kongrese, vyvesili aj ukrajinskú vlajku. Biden odprezentoval kľúčový odkaz

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zelenského vítali členovia amerického Kongresu potleskom v stoji.

Americký prezident Joe Biden prisľúbil v stredu Ukrajine a jej obyvateľom, že v boji proti Rusku nebudú nikdy sami a „Spojené štáty budú stáť po ich boku tak dlho, ako to bude potrebné“.

Šéf Bieleho domu to povedal pri príležitosti návštevy Volodymyra Zelenského vo Washingtone a dodal, že „boj Ukrajiny je súčasťou niečoho väčšieho“. Americký prezident podotkol, že je dôležité, aby Vladimir Putin aj celý svet videli, že USA a Ukrajina sú vo svojich zámeroch zjednotení.

Volodymyr Zelenskyj počas konferencie Bidenovi poďakoval za nový balík pomoci aj systémy Patriot, ktoré „výrazne posilnia vzdušnú obranu krajiny“. Pomoc Ukrajine zo strany USA označil za investíciu do svetovej bezpečnosti a podotkol, že nemôže byť reč o charite.


„Je pre mňa veľkou cťou, že som v americkom Kongrese a hovorím k vám a všetkým Američanom. Napriek všetkým beznádejným a ponurým scenárom Ukrajina nepadla... je stále živá a kope,“ vyhlásil.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Výsledok vojny bude podľa ukrajinského prezidenta formovať celé generácie. „Tento boj určí to, v akom svete budú žiť naše deti a vnúčatá a potom ich deti... Tento boj nemožno ignorovať dúfajúc, že oceán alebo niečo iné vám ponúkne ochranu,“ uviedol.

Zelenského návšteva Washingtonu je vôbec jeho prvou zahraničnou cestou od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu 24. februára. Ukrajinského prezidenta vítali členovia Kongresu v stoji a traja americkí zákonodarcovia v rukách držali ukrajinskú vlajku.

Domov
Zdieľať
Diskusia