Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. decembra 2022 o 16:20
Čas čítania 0:32

Záujem o morské ryby na slovenskom vianočnom stole sa zvyšuje. Najpredávanejšou rybou je aj tento rok kapor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pri veľkom predvianočnom nápore sa môže stať, že ryba bude nedostatková.

Najpredávanejšou rybou na predvianočnom trhu je na Slovensku stále kapor. Pokračuje však niekoľkoročný trend zvyšujúceho sa záujmu o morské a cudzokrajné ryby. Pre TASR to povedal ichtyológ a predajca rýb Peter Marták.

„Klasicky veľký záujem je o lososa a tresku, ľudia sa začínajú v poslednom čase zaujímať aj o africkú rybu tilapia. Niektorí fajnšmekri si kupujú aj tuniaky, pražmy, kambaly či mečúňa. Objemom je to však okrajová časť sortimentu,“ doplnil. 

Nákup vianočných kaprov si podľa neho v tomto roku ľudia nenechali na poslednú chvíľu, kupujú si ich už dlhší čas pred Vianocami.

Dlhoročný predajca rýb zareagoval aj na iniciatívu neziskovej organizácie snažiacej sa obmedziť predaj vianočných kaprov. „Svojím spôsobom sa im nečudujem. Bohužiaľ, sú aj predajcovia, ktorí ryby v kadiach doslova trápia, nie je tam prekysličovanie, kapry sa dusia a ryba ja naozaj v strese,“ zdôraznil Marták.

Domov
Zdieľať
Diskusia