Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. decembra 2022, 8:22
Čas čítania 0:37

Predátora Weinsteina opäť uznali za vinného. Na svedomí má sexuálne zločiny vrátane znásilnenia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Weinstein si momentálne odpykáva 23-ročný trest väzenia za znásilnenie a ďalšie trestné činy.

Bývalého amerického filmového producenta Harveyho Weinsteina v pondelok súdna porota v Kalifornii uznala za vinného z viacerých sexuálnych trestných činov vrátane znásilnenia.

Porota Weinsteina uznala za vinného zo znásilnenia jednej ženy a ďalších dvoch sexuálnych trestných činov voči nej. V prípade sexuálneho útoku na ďalšiu ženu ho však porota vyhlásila za nevinného. Porotcovia neboli schopní vyniesť verdikt za obvinenia v troch ďalších bodoch obžaloby.

Obžaloba označila Weinsteina za „predátora“, ktorý zneužil svoj vplyv vo filmovom priemysle na to, aby ženy nalákal na schôdzky. Neskôr ich izoloval a napadol. Právnici obhajoby naopak tvrdili, že ženy so sexuálnym stykom súhlasili a vo svojich vyjadreniach o telesnom kontakte zveličovali či zavádzali.

Predmetné obvinenia voči Weinsteinovi vzniesli štyri ženy v období rokov 2004 až 2013. K väčšine útokov došlo v hoteloch v Beverly Hills. 

Weinstein si už odpykáva 23-ročný trest väzenia za znásilnenie a ďalšie trestné činy po tom, čo mu ho v roku 2020 udelil súd v New Yorku.

Domov
Zdieľať
Diskusia