Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
18. decembra 2022 o 11:01
Čas čítania 0:32

Ruský minister obrany Sergej Šojgu bol na Ukrajine. Kontroloval pozície ruských vojsk

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Ruský minister obrany Sergej Šojgu bol na Ukrajine. Kontroloval pozície ruských vojsk
Zdroj: TASR/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool

Údajne sa tiež rozprával s vojakmi v prvej línii a na veliteľskom stanovišti.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu bol na Ukrajine. Dohliadal na ruské vojenské jednotky, píše The Guardian. Ministerstvo o tom informovalo prostredníctvom Telegramu.

Šéf ruskej armády lietal vo vrtuľníku po oblastiach, kde sú rozmiestené jeho vojská a kontroloval ich pozície. Podľa agentúry Reuters sa vraj Šojgu tiež rozprával s vojakmi v prvej línii a na veliteľskom stanovišti.

Sergej Šojgu.
Sergej Šojgu. Zdroj: TASR/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool

Ako dodávajú britské noviny, Šojgu sa objavil na Ukrajine len deň po stretnutí ruského prezidenta Vladimira Putina s najvyššími predstaviteľmi krajiny, na ktorom sa preberali návrhy, ako by mala pokračovať ruská agresia na Ukrajine.

Rusko napadlo Ukrajinu 24. februára tohto roku. Ukrajinské úrady hlásili ostreľovanie na viacerých miestach krajiny a útoky na hraničné priechody. Do krajiny tiež vstúpili ruské tanky z Bieloruska. Ruský prezident Vladimir Putin útok potvrdil vo svojom prejave a nazval ho „špeciálnou vojenskou operáciou“ na údajnú ochranu Donbasu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia