Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. decembra 2022, 18:44
Čas čítania 0:35

SHMÚ: Koncom týždňa k nám zavíta poriadna zima

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najchladnejšie by malo byť v pondelok a v utorok.

Na Slovensko zavíta ku koncu týždňa zima, ohlasuje na svojom facebookovom profile Slovenský hydrometeorologický ústav. Najchladnejšie by malo byť v pondelok a v utorok. Začiatkom budúceho týždňa bude na väčšine územia celodenný mráz a na severe len okolo mínus piatich stupňov Celzia.


Nočná teplota vzduchu podľa SHMÚ ešte nebude veľmi nízka. Nad našou oblasťou bude veľa oblačnosti a podľa meteorológov zrejme zaznamenáme aj ojedinelý pokles teploty pod mínus desať stupňov Celzia. Studený vzduch je podľa nich už v týchto chvíľach pomerne blízko nášho územia a v ďalších dňoch zotrvá nad strednou Európou.


SHMÚ zároveň upozornil, že v nižších polohách na väčšine územia až doteraz nesnežilo a v nižších polohách nebol zaznamenaný silný mráz, teda minimum teploty vzduchu pod mínus desať stupňov Celzia. Na viacerých miestach sa však vyskytlo aspoň prvé sneženie a aj v nížinách sa na niektorých miestach prechodne vytvorila snehová pokrývka alebo aspoň poprašok, píše ústav.

Domov
Zdieľať
Diskusia