Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. decembra 2022, 6:45
Čas čítania 0:44

SHMÚ: Snežiť bude na Slovensku aj na miestach, kde doteraz nesnežilo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sneženie sa očakáva najmä v nedeľu.

Koncom týždňa by mohlo snežiť aj v nížinách. V nedeľu večer predpokladajú meteorológovia snehovú pokrývku už na väčšine nášho územia.

V nížinách by však malo ísť zväčša len o pár centimetrov mokrého snehu a na východe by to malo byť čiastočne bez snehu. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na sociálnej sieti.


Sneženie očakávajú odborníci v súvislosti so studeným frontom, ktorý by mal cez víkend ovplyvňovať aj počasie na Slovensku.

„Najmä v priebehu nedele by sa k nám mal začať dostávať postupne od severozápadu výrazne chladnejší vzduch. Za takéhoto predpokladu sa očakávajú cez víkend najmä v nedeľu trvalejšie zrážky, ktoré budú od západu prechádzať do sneženia aj v nížinách,“ načrtli. Na začiatku budúceho týždňa by sa malo ochladenie ešte vystupňovať.


Hydrometeorologický ústav zároveň upozorňuje, že v predpovedi na víkend je ešte stále značná miera neistoty. „Je však viac-menej jasné, že nielen cez víkend, ale aj v piatok treba rátať opäť s výdatnejšími zrážkami na väčšine územia, a viac-menej jasné je aj to, že na konci tohto týždňa alebo na prelome tohto a budúceho týždňa budú zrážky pri ochladzovaní aj v nížinách prechádzať do sneženia,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia