Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
5. decembra 2022, 13:44
Čas čítania 0:44

Prezidentke Čaputovej sa vyhrážajú smrťou. Vo výhražných listoch cítiť rétoriku politikov ako Ľuboš Blaha

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentská kancelária v týchto prípadoch podniká právne kroky.

Prezidentka Zuzana Čaputová v relácii na RTVS O 5 minút 12 hovorila o tom, že sa stretáva s tvrdou kritikou, pri ktorej nechýbajú ani vyhrážky smrťou. „Na moju osobu sú hrubé, brutálne osobné útoky. Najmä také tie podozrenia, ktoré hovoria o tom, že slúžim inej moci, o vlastizradkyni, o tom, že som americkou agentkou a podobné hrubé nezmysly,“ povedala prezidentka.

Vyhrážky smrťou pritom podľa jej slov obsahujú slovník niektorých politikov, ktorí na prezidentku pravidelne útočia. V prípade niektorých vyhrážok voči hlave štátu sa aktuálne vedú trestné stíhania. „Netýka sa to iba mňa, tie vyhrážky, ale aj mojich blízkych a to už považujem ďaleko za hranicou,“ dodala k veci prezidentka.

Poukázala tiež na výroky poslanca Ľuboša Blahu, proti ktorému podala žalobu. Súdy v jeho prípade potvrdili, že ani politik nemusí znášať výroky, ktoré „vzbudzujú nenávisť a zároveň nemajú žiaden vecný podklad“.

Niektorým ľuďom podľa Čaputovej stačí „iba toto, aby sa to odrážalo vo vyhrážkach zabitím“. „A toto si tí páni, ktorí toto šíria – a podľa môjho názoru vedia, že klamú –, ja neviem, či neuvedomujú, alebo nechcú uvedomiť,“ tvrdí prezidentka. V takýchto prípadoch kancelária prezidentky prípady rieši právnymi krokmi.

1. decembra 2022, 16:15 Čas čítania 0:19 Prezidentka Zuzana Čaputová pre Refresher: Hejt z verejného priestoru bol pre moju dcéru dôležitá životná skúsenosť (Video) Prezidentka Zuzana Čaputová pre Refresher: Hejt z verejného priestoru bol pre moju dcéru dôležitá životná skúsenosť (Video)
Domov
Zdieľať
Diskusia