Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
4. decembra 2022, 9:16
Čas čítania 1:25

Stále neporazený Tyson Fury obhájil titul majstra sveta. Do Kataru si chce napriek zákazu priniesť vlastný alkohol

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Šampión v ťažkej váhe vyhlásil, že sa chystá vzdorovať pravidlám, ktoré platia v Katare. Zákon o alkohole je v krajine veľmi prísny.

Britský boxer Tyson Fury v Londýne potvrdil rolu jasného favorita a obhájil titul majstra sveta. Na svoj účet si pripísal 33. víťazstvo v 34. zápase kariéry. Svojho súpera Chisoru sa mu podarilo poraziť pred 60-tisíc divákmi už tretíkrát. Súboj ukončil rozhodca v závere desiateho kola, píšu Športky.

„Cítil som sa dobre. Potreboval som pár kôl, od apríla som neboxoval. Boli tam dobré údery.“ Od jarného víťazstva nad krajanom Dillianom Whytom vo Wembley boxoval Fury prvýkrát a vyjadril sa, že sa cítil dobre.

Pôvodne vyzýval Fury na stretnutie ďalšiu britskú hviezdu Anthonyho Joshuu. Bývalý šampión organizácií WBA, WBO, IBF a IBO však na výzvu na zápas napokon nepristúpil. Po zápase s Chisorom nešetril Tyson milými slovami a poriadne ho vychválil. Dokonca mu po tom, čo ho objal a vtisol mu bozk na hlavu, do ucha aj zaspieval pesničku, ako to už po jeho zápasoch býva zvykom. 

Tyson so svojím súperom, ktorému dáva po zápase bozk na hlavu.
Tyson so svojím súperom, ktorému dáva po zápase bozk na hlavu. Zdroj: Getty Images/Mikey Williams/Top Rank Inc

Tvrdé päste, ale aj slová 

Šampión v ťažkej váhe pred zápasom povedal aj to, že sa chystá porušiť zákon o pití alkoholu v Katare, kde podporí Angličanov. Hoci sú alkoholické nápoje v krajine na Blízkom východe striktne zakázané, Tyson s tým zrejme problém nemá a nebojí sa odozvy. Píše o tom LADBIBLE

19. apríla 2024, 14:30 Čas čítania 5:13 Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6?

Pred zápasom sa vyjadril, že bez pochýb „knokautuje“ svojho súpera Chisoru a následne povzbudí svoju krajinu vo futbale. Rovnako ako o svojej výhre bol presvedčený aj o tom, že Anglicko postúpi do štvrťfinále majstrovstiev sveta, keď porazí Senegal.

Pri oslavách sa plánoval vzoprieť zákonu a požívať alkohol. „Dám si ho a poriadne si to užijem. Kto mi v tom zabráni?“ opýtal sa v rozhovore pre denník The Sun. „Nie som alkoholik, som len diabol v pití,“ dodal. 

Denník ďalej uviedol, že sa Fury chystá na divokú chlapskú jazdu bez svojej manželky Paris a ich šiestich detí. „Na sto percent som si istý, že si to s fanúšikmi poriadne rozdám. Som tým známy,“ povedal a dodal, že sa chystá zbaliť si do cestovnej batožiny niekoľko fliaš alkoholu. 

Tyson je známy svojou silou aj komunikáciou a zabávaním sa s fanúšikmi. Svedčí o tom napríklad fakt, že pre nich v roku 2016 kúpil viac ako 200 alkoholických nápojov v hodnote 1000 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia