Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
26. novembra 2022, 18:26
Čas čítania 0:41

Elon Musk vyrobí vlastný smartfón, ak Twitter nebude dostupný na iPhone. Apple pohrozilo, v akom prípade aplikáciu vymaže

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

App Store môže voči Twitteru zakročiť z dôvodu ohrozovania bezpečnosti používateľov.

Elon Musk tvrdí, že je pripravený vyrobiť „alternatívny“ smartfón. Urobí tak, keď sa Apple rozhodne vyradiť Twitter z obchodu s aplikáciami App Store. Apple by mohlo Muskovu platformu podľa Business Insidera odstrániť z ponuky, keďže môže porušovať ich bezpečnostné princípy.

Elon Musk túto alternatívu naznačil vo svojom tweete. Od prevzatia Twitteru na konci októbra spravil miliardár vo firme množstvo zmien vrátane rozsiahleho prepúšťania, ktoré sa dotklo aj vedúcich pracovníkov zodpovedných za ochranu osobných údajov a moderovanie obsahu.

Elon Musk akvizíciu platformy obhajoval podkopávaním demokracie, keď tvrdil, že Twitter nedodržiaval „princípy slobody prejavu“. Jeho dnešný postoj k moderovaniu obsahu je založený na umožnení zdieľania všetkých prejavov, ktoré neporušujú zákon.

Apple je známe požadovaním bezpečnostných záruk. „Keď si ľudia nainštalujú aplikáciu z App Storu, chcú mať istotu, že je to bezpečné – že aplikácia neobsahuje rozrušujúci alebo urážlivý obsah,“ uvádza sa v prvom pravidle na App Store. 

Domov
Zdieľať
Diskusia