Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
25. novembra 2022, 18:17
Čas čítania 0:39

Ceny nafty a benzínu budú klesať. Dôvodom sú opäť zavedené protipandemické opatrenia v Číne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Odborníci však varujú, že hrozia cenové výkyvy.

Ceny pohonných hmôt budú naďalej klesať. Benzín už padol pod euro sedemdesiat a nafta pod euro osemdesiat, informuje portál TV noviny.

V októbri bola cena najvyššia a liter sa predával za 1,95 eura a odborníci predpokladali, že jej cena presiahne hranicu 2 eurá. Po mesiaci je však situácia odlišná a ceny klesli o približne dvadsať centov. 

Podľa analytičky Jany Glasovej sa pod zlacňovanie ropy podpisuje najmä ten fakt, že v Číne opäť začali stúpať čísla nakazených covidom-19 a vláda opäť zavádza protipandemické opatrenia. Čína je najväčším dovozcom ropy a trhy sa teda obávajú poklesu dopytu. 

Lacnejší bude aj benzín

Benzín je už dlhodobo lacnejší ako nafta a momentálne stojí v priemere 1,65 eura. Tak ako pri nafte, aj pri benzíne môžeme očakávať zlacnenie. Budeme sa však musieť pripraviť na cenové výkyvy. 

„V priebehu zimy budú ceny palív rozkolísané a najmä pri nafte je možné i opätovné zdraženie. S príchodom jari sa situácia upokojí a mal by sa odštartovať stabilnejší trend poklesu cien,“ informoval analytik Boris Tomčiak.

Domov
Zdieľať
Diskusia