Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. novembra 2022, 15:24
Čas čítania 0:35

Petržalka ide sprísňovať pravidlá parkovania aj v ďalších štvrtiach. Po novom už v týchto zónach „na divoko“ nezaparkuješ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Väčšina obyvateľov si zmeny v parkovaní pochvaľuje.

Bratislavská Petržalka bude sprísňovať pravidlá parkovania aj v ďalších miestnych štvrtiach. Aktuálne ich plánuje spustiť v častiach Háje I a II a Lúky VI. Zároveň by sa do petržalského parkovacieho systému malo zapojiť ďalšie súkromné parkovisko, informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V miestnych štvrtiach, kde by sa mali najbližšie sprísniť pravidlá, budú môcť vodiči po ich „zazónovaní“ zaparkovať len na miestach vyznačených modrou farbou. Parkovanie mimo nich môže byť po viacerých priestupkoch pokutované. Okrem toho by sa malo do miestneho verejného parkovacieho systému zapojiť aj parkovisko na Farského ulici neďaleko zjazdu zo Starého mosta. Parkovanie na ňom bude možné za poplatok jedno euro na noc.

Funkčnosť „zónovania“ v lokalitách, kde už nové pravidlá platia, si mestská časť overila priamo u motoristov. Podľa väčšiny opýtaných nová regulácia výrazne alebo čiastočne zlepšila ich parkovanie a tri štvrtiny z nich pozorujú vo svojej lokalite výrazné alebo čiastočné zlepšenie parkovania aj podľa dopravných predpisov.

Anketa:
Si spokojný s parkovacou politikou v Petržalke?
Áno.
Nie.
Nemám názor.
Áno.
14 %
Nie.
69 %
Nemám názor.
17 %
Domov
Zdieľať
Diskusia