Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Kamila Šebestová
23. novembra 2022, 12:15
Čas čítania 0:32

Luxus vybudovaný na ľudskom utrpení. Pozadie MS 2022 v Katare (Video)

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Majstrovstvá sveta vo futbale sú v plnom prúde. Vo vysvetľujúcom videu ti prinášame viac informácií o ich pozadí.

V Katare sú v plnom prúde futbalové majstrovstvá sveta. Sprevádza ich však množstvo kontroverzií spojených s podplácaním, úmrtiami robotníkov či porušovaním ľudských práv. Mnohým fanúšikom prekážajú aj rôzne zákazy o pití alkoholu. Aj tak si však nachádzajú spôsoby, ako sa k nemu dostať –dvojica britských nadšencov futbalu napríklad skončila u syna katarského šejka, keď hľadali pivo. 

Svetový šampionát od začiatku bojkotujú aktivisti aj viacerí politici, ktorí Katar kritizujú za porušovanie ľudských práv či odmietavý postoj voči LGBTI+ ľuďom. Ambasádor futbalového šampionátu v Katare označil homosexualitu za duševnú chorobu.

Dodal, že každý, kto sa zúčastní na šampionáte v Katare, by mal rešpektovať moslimské pravidlá. V tomto videu sme pre teba pripravili súhrn informácií o pozadí MS 2022 v Katare. Ak ťa zaujímajú majstrovstvá a chceš sa dozvedieť ešte viac zaujímavých detailov, prečítaj si náš R+ článok

5. apríla 2022, 14:30 Čas čítania 5:44 MS 2022 v Katare: Ani celý svet nezmohol nič proti potláčaniu ľudských práv. Katarčania vybudovali luxus na ľudskom utrpení MS 2022 v Katare: Ani celý svet nezmohol nič proti potláčaniu ľudských práv. Katarčania vybudovali luxus na ľudskom utrpení
Domov
Zdieľať
Diskusia