Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
21. novembra 2022, 17:41
Čas čítania 0:35

S náckom si ruku nepodám: Šéf volebnej komisie v Prešove odmietol podať ruku Milanovi Mazurekovi

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Neskôr sa pred budovou divadla ukázal s transparentom „NÁCEK KLAME“.

Dnes sa v Prešove konalo ustanovujúce zasadnutie, kde novozvolení poslanci skladali sľuby. Predseda volebnej komisie Richard Jánoš, ktorý odovzdával dekréty zvoleným poslancom krajského zastupiteľstva, odmietol podať ruku novému poslancovi za Prešovský kraj Milanovi Mazurekovi, informuje denník Korzár

„S náckom, ktorý tvrdí, že o Hitlerovi sa učíme samé rozprávky, má o tom rozsudok zo súdu, tak s takým si ruku odmietam podať,“ odôvodnil svoj postoj Jánoš.

Neskôr rozprestrel pred divadlom, v ktorom poslanci skladali sľuby, transparent s nápisom „Nácek klame“.

Milan Mazurek kandidoval  za stranu Republika na župana v Prešovskom kraji. Vo voľbách však neuspel a skončil tretí za predsedom KDH Milanom Majerským a za nezávislým kandidátom Michalom Kaliňákom.  

Mazurek je odsúdený za extrémistický trestný čin. V roku 2019 ho Najvyšší súd SR právoplatne odsúdil za hanobenie národa, rasy či presvedčenia. Do parlamentu kadidoval so stranou ĽSNS, ktorej predseda Marian Kotleba je odsúdený za rozdávanie šekov s extrémistickou symbolikou. 

Milan Mazurek
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Wikimedia Commons/Sébastien Bertrand
Domov
Zdieľať
Diskusia