Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
21. novembra 2022, 9:19
Čas čítania 0:38

Ficov prejav na 17. novembra zlomil krk vedeniu spravodajstva RTVS. Exšéfka vysvetlila, prečo ho odvysielali

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Generálny riaditeľ RTVS si nemyslí, že by mali počas 17. novembra dávať priestor akejkoľvek politickej strane.

Mária Hlucháňová sa len nedávno vzdala svojej funkcie riaditeľky spravodajstva a publicistiky RTVS. Verejnoprávna televízia totiž na výročie Nežnej revolúcie odvysielala vyše hodinový prejav predsedu strany Smer-SD Roberta Fica.

Bývalá riaditeľka spravodajstva sa pre SME vyjadrila k dôvodom, pre ktoré RTVS vysielala politický míting Ficovej strany. Kontroverzné rozhodnutie odôvodnila tým, že v minulosti dali priestor aj strane Hlas-SD a jej lídrovi Petrovi Pellegrinimu. „Ale keďže sme už vysielali Petra Pellegriniho na sneme Hlasu, nemohli sme len tak povedať strane Smer, že ju neodvysielame. Mali na to právo,“ povedala Hlucháňová pre SME.

S odstupom času vyhlásila, že sa mala o veci radšej poradiť s generálnym riaditeľom. „Bola to veľká chyba,“ dodala. Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj je názoru, že počas sviatku nemala mať v RTVS priestor „žiadna politická strana“.

Funkciu Hlucháňovej dočasne prevezme moderátor Miroslav Frindt. Okrem Hlucháňovej svoje miesta v RTVS opúšťajú aj Alfonz Šuran (intendant RTVS :24), Peter Nittnaus (šéfdramaturg RTVS :24) a Andrea Fajnorová (vedúca odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky).

Anketa:
Mali by mať politické strany v RTVS počas 17. novembra vyhradený určitý priestor?
Áno.
Nie.
Neviem.
Áno.
17 %
151 Hlasov
Nie.
79 %
695 Hlasov
Neviem.
4 %
35 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia