Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
20. novembra 2022, 8:30
Čas čítania 1:01

Elon Musk obnovil účet Donalda Trumpa na Twitteri. „Hlas ľudu je hlasom Božím,“ argumentuje nový vlastník platformy

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené
Elon Musk obnovil účet Donalda Trumpa na Twitteri. „Hlas ľudu je hlasom Božím,“ argumentuje nový vlastník platformy
Zdroj: TASR/AP

Posledný tweet Donalda Trumpa pochádza z 8. januára 2021, teda len krátko po útoku na Kapitol.

Účet bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa na Twitteri bol obnovený novým vlastníkom tejto sociálnej siete, miliardárom Elonom Muskom, píše npr. Musk sa pritom v piatok, respektíve v sobotu pýtal prostredníctvom ankety, či má tento účet obnoviť.

Tesná väčšina hlasovala za Trumpa, na čo Musk reagoval statusom „Ľudia prehovorili, Trumpov účet bude obnovený. Vox Populi, Vox Dei“, čo v preklade znamená „hlas ľudu je hlasom Božím“.

Elon Musk pred týmto krokom tvrdil, že v kontexte vlastníctva Twitteru neurobí žiadne zásadné rozhodnutia o obsahu alebo obnovovania účtov pred zvolaním rady pre moderovanie obsahu.

Anketa:
Si za návrat Donalda Trumpa na Twitter?
Áno, každý má právo na slobodu prejavu.
Nie, jeho zákaz bol opodstatnený.
Áno, každý má právo na slobodu prejavu.
52 %
123 Hlasov
Nie, jeho zákaz bol opodstatnený.
48 %
112 Hlasov

Platforma Twitter bola prvou sociálnou sieťou, ktorá Donalda Trumpa zakázala po tom, čo jeho priaznivci zaútočili 6. januára 2021 na Kapitol v USA. Kroky Twitteru postupne nasledovali Facebook, Youtube, Instagram a podobne.

Tentokrát je Twitter opäť prvou platformou, no v kontexte obnovenia Trumpovho účtu. Trumpov posledný tweet pochádza z 8. januára 2021. Je však otázne, či návrat na Twitter prijme.

V nedávnom prejave totiž povedal, že na návrat nevidí žiadny dôvod. Donald Trump po sérii zákazov založil vlastnú sociálnu sieť s názvom „Truth Social“.

Elon Musk len prednedávnom kúpil platformu Twitter za 44 miliárd dolárov. Pri tejto príležitosti prisľúbil, že „odomkne“ potenciál spoločnosťou presadzovanej slobody prejavu. Po prvých týždňoch Muskovho vlastníctva odišlo z firmy viacero zamestnancov, ktorí doposiaľ zodpovedali za reguláciu obťažovania, nenávisti a hoaxov.

Domov
Zdieľať
Diskusia