Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
18. novembra 2022, 8:16
Čas čítania 0:31

Zničenú slovenskú Zuzanu 2 nahradila nová, oznámil Naď. Ukrajine pošleme ďalšie zbrane na obranu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Slovensko má v rámci kontraktu v spolupráci s inými krajinami Ukrajine postupne dodať až 24 kanónových húfnic.

Na Ukrajine je ďalšia húfnica Zuzana 2. Ide už o siedmy kus techniky tohto typu, ktorá ukrajinskej armáde pomáha v boji s ruským agresorom, informoval minister obrany Jaroslav Naď na svojom Facebooku. Zároveň dodal, že v blízkom čase odovzdáme ako krajina aj ďalší kus kanónovej húfnice. 

Štátna akciová spoločnosť KONŠTRUKTA-Defence Ukrajine techniku dodáva na základe komerčného predaja. Ministerstvo upozorňuje, že všetkých sedem doteraz odovzdaných kusov bolo uhradených ukrajinskou stranou. Slovensko má v rámci kontraktu v spolupráci s inými krajinami Ukrajine postupne dodať až 24 kanónových húfnic

Naď dodal, že výroba húfnic sa pre Ukrajinu nekončí. Ďalších 16 kusov v hodnote 92 miliónov eur zafinancuje Dánsko, Nórsko a Nemecko. „Čoskoro k tomu podpíšeme potrebné dokumenty. Pretože spolu sme silnejší!“ dodal minister. 

Jednu zo slovenských húfnic zničili 14. novembra 2022, dokazujú to zábery z Twitteru

Domov
Zdieľať
Diskusia