Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
16. novembra 2022, 12:48
Čas čítania 0:38

AKTUÁLNE: NAKA zadržala Rudolfa Kusého, podozrievajú ho z korupcie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V jeho úrade zasahovala NAKA.

NAKA zadržala neúspešného kandidáta na bratislavského primátora Rudolfa Kusého, informuje Denník N. Vyšetruje ho pre podozrenie z korupcie.

Portál Startitup informoval o tom, že elitní vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry zasahujú na Miestnom úrade Bratislava – Nové Mesto.

V rámci protikorupčnej akcie Development NAKA okrem dosluhujúceho starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého zadržala aj ďalšie dve osoby. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.


Ešte minulý týždeň NAKA informovala, že bude kampaň neúspešného kandidáta Kusého vyšetrovať. Stalo sa tak krátko po tom, čo súčasný predseda KDH Milan Majerský v rozhovore pre Denník N povedal, že peniaze, ktoré dali Kusému na kampaň, nepochádzali od strany. Majerský tvrdí, že išlo o sponzorský dar, ktorý cez transparentný účet KDH len premietli do kampane. Vraj netuší, kto peniaze poslal. 

Podnikateľ Rudolf Hrubý priznal, že Kusému daroval na kampaň 25-tisíc eur tesne pred voľbami, podľa záznamov však celkovo KDH darovalo až 105-tisíc eur. Nie je jasné, od koho pochádza zvyšných 80-tisíc eur. 

Správu budeme aktualizovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia