Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. novembra 2022, 14:38
Čas čítania 0:40

Na univerzite v USA sa strieľalo. Útočník je stále na slobode

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Páchateľ zabil troch ľudí a dvoch ďalších zranil.

Vo Virgínii na následky streľby zomreli traja ľudia, ďalší dvaja boli zranení. Incident sa odohral v areáli Virgínskej univerzity v Spojených štátoch. Na sociálnych sieťach to oznámila univerzitná polícia s tým, že útočník je stále na slobode a je „ozbrojený a nebezpečný“.

Univerzitná polícia identifikovala ako podozrivého študenta Darnella Jonesa a uviedla, že do pátrania po ňom sa zapojilo viacero zložiek. Vedenie univerzity zaslalo študentom mail, v ktorom ich žiada, aby nevychádzali von a dodržiavali nariadenia o zotrvaní v úkryte, keďže situácia nie je doriešená.

Streľba na Virgínskej univerzite je najnovším incidentom v rámci vlny násilia páchaného so zbraňami na amerických školách. Podnietilo to vznik debaty o prísnejších obmedzeniach v súvislosti s držbou a prístupom k zbraniam v Spojených štátoch. Právo mať pri sebe zbraň garantuje americkým občanom druhý dodatok Ústavy USA.

Domov
Zdieľať
Diskusia