Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
14. novembra 2022, 17:21
Čas čítania 0:29

Lucia Ďuriš Nicholsonová chystá vlastnú politickú stranu. Volá do nej známe mená, ktoré majú bohaté skúsenosti s politikou

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Na kandidátke by mohli svietiť známe mená.

Meno Lucie Ďuriš Nicholsonovej, ktorá dlhé roky pôsobila v SaS, sa neustále skloňuje v súvislosti s novou politickou stranou. Podľa jej slov je súčasťou tohto projektu aj odídenec z SaS, a to konkrétne ekonóm Jozef Mihál, píše Denník N s odkazom na Hospodárske noviny a Aktuality.

Debaty ďalej europoslankyňa Ďuriš Nicholsonová vedie aj s bývalým štátnym tajomníkom rezortu zahraničných vecí Martinom Klusom (nezaradený, predtým SaS) a generálom Pavlom Mackom (ODS – Občianski demokrati Slovenska).

Klus patril medzi popredné tváre SaS, no pre rozdielne hodnoty a programovú orientáciu koncom októbra oznámil odchod. „Keďže moja hodnotová a programová orientácia je dlhodobo zrejmá, som aj naďalej pripravený koordinovať viaceré hlasovania v NR SR s poslaneckým klubom SaS a pokračovať v konštruktívnej spolupráci,“ napísal Klus vo svojom stanovisku.

Anketa:
Dal/dala by si strane s menovanými osobnosťami našej politiky svoj hlas?
Áno, určite.
Možno, je to na zváženie.
Nie, bez šance.
Áno, určite.
16 %
71 Hlasov
Možno, je to na zváženie.
40 %
178 Hlasov
Nie, bez šance.
45 %
201 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia