Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová TASR
10. novembra 2022, 20:00
Čas čítania 1:05

Igor Matovič vulgárne nadáva Jane Bittó Cigánikovej po tom, čo ju odvolali z postu šéfky zdravotníckeho výboru

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Matovič sa vo svojom statuse vulgárne vyjadroval na adresu Bittó Cigánikovej. Vysmial sa SaS, že si ju svojou prítomnosťou na hlasovaní odvolali sami.

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková končí vo funkcii predsedníčky Výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo. Návrh, ktorý podal nezaradený poslanec Martin Čepček, podporilo 67 poslancov z 91 prítomných. Na jej odvolanie bol potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.

Čepček vyčítal Bittó Cigánikovej, že nespĺňa odborné ani osobné predpoklady na funkciu. Podľa jeho slov nemá relevantné vzdelanie ani odbornú prax. Poslankyňa na to reagovala, že ma vyštudovaný manažment zdravotníctva a momentálne študuje aj ošetrovateľstvo.

Poslanec Čepček taktiež tvrdí, že šéfka výboru zneužíva svoje postavenie vo výbore na presadzovanie „progresívnej ideologickej agendy“ a že presadzuje záujmy finančných skupín.

Bittó Ciganiková
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Poslanci OĽANO sa na voľbe nezúčastnili. „Nemáme krvavé oči, preto sme nechali o jej zotrvaní rozhodnúť plénum NR SR. Aj keď na poste predsedníčky zdravotníckeho výboru urobila mnoho excesov, nebudeme sa mstiť nášmu bývalému koaličnému partnerovi,“ povedal v stanovisku šéf klubu Michal Šipoš.

Igor Matovič: V SaS-ke ju neznášajú, odvolali ju sami

Predseda koaličného hnutia OĽANO po hlasovaní nešetril na sociálnej sieti invektívami. Cigánikovú nazval „tepšou“. Invektívami nešetril, ani keď pochválil svojich poslancov, ktorí sa rozhodli neprísť hlasovať: „Podržať takú neschopnú vulgárnu zrúdu, to chce fakt tonu pokory a sebazaprenia.“ 

Naopak, domovský klub poslankyne SaS, ktorý na jeseň opustil koalíciu, podľa Matoviča pomohol Cigánikovú odvolať. „Ak by sa na voľbe nezúčastnilo 20 SaS-károv, voľby by boli neplatné a Tepša by naďalej bola šéfkou zdravotníckeho výboru. Ale možno je to všetko inak. SaS-kári Janu sami neznášajú a predpokladať, že sú všetci takí neschopní, je trochu naivné. A tak ešte reálnejší môže byť scenár, že ju úmyselne potopili vlastní, aby im už nerobila hanbu v takej dôležitej funkcii,“ uzavrel šéf obyčajných ľudí.

Status Matovič medzičasom upravil a odstránil z neho vulgarizmy.

Domov
Zdieľať
Diskusia