Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
7. novembra 2022, 7:22
Čas čítania 0:34

USA údajne rokovali s Ruskom v snahe zabrániť jadrovému konfliktu

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Biely dom nechcel túto informáciu komentovať.

Poradca amerického prezidenta Jake Sullivan posledné mesiace údajne neverejne rokoval s Ruskom v snahe znížiť riziko potenciálneho jadrového konfliktu. O veci informoval exkluzívne Wall Street Journal s odkazom na nemenovaných predstaviteľov USA. 

Podľa ich tvrdenia Sullivan rokoval s poradcom Kremľa pre zahraničnú politiku Jurijom Ušakovom a tajomníkom ruskej bezpečnostnej rady Nikolajom Patruševom.

Počet rokovaní ani ich konkrétny čas nie je známy. Biely dom však tieto informácie nechcel komentovať. Washington dlhodobo tvrdí, že o ukončení vojny sa vedú rokovania iba medzi Kyjevom a Moskvou.

Rusko sa v nedávnom období snažilo obviniť Ukrajinu z plánovaného použitia takzvanej špinavej bomby. Kyjev naopak tvrdil, že špinavú bombu plánuje použiť Rusko.

Západné krajiny vrátane USA sa nazdávali, že režim Vladimira Putina chcel z útoku obviniť Ukrajinu, čím by sa konflikt ešte viac eskaloval. Pri použití špinavej bomby nedochádza k jadrovému výbuchu, oblasť útoku je však kontaminovaná jadrovým materiálom.

Anketa:
Snaží sa podľa teba USA rokovať s Ruskom o ukončení vojny?
Áno.
Nie.
Neviem sa vyjadriť.
Áno.
52 %
Nie.
24 %
Neviem sa vyjadriť.
24 %
Domov
Zdieľať
Diskusia