Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. novembra 2022 o 12:21
Čas čítania 0:40

Ruskí generáli diskutovali o použití nukleárnych zbraní. Ich stretnutie spôsobilo mimoriadny rozruch vo Washingtone

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Američania nemajú dôkaz, že by Putin v najbližšom čase jadrovú zbraň použil.

Magazín New York Times informoval, že poprední ruskí vojenskí vodcovia nedávno diskutovali o tom, kedy a ako by Moskva mohla použiť taktickú jadrovú zbraň na Ukrajine. 

Toto zistenie znepokojilo Washington.

Americkí predstavitelia nešpecifikovali scenáre, ktoré ruskí generáli zvažovali pri použití jadrovej zbrane. Riaditeľ C.I.A. povedal, že „potenciálne zúfalstvo“ Putina získať víťazstvo na Ukrajine a neúspechy vo vojne by mohli viesť Rusko k jej využitiu.

3. októbra 2022 o 13:13 Čas čítania 0:53 Bývalý riaditeľ CIA: Ak Putin na Ukrajine použije jadrové zbrane, USA zničia ruské vojská a potopia Čiernomorskú flotilu Bývalý riaditeľ CIA: Ak Putin na Ukrajine použije jadrové zbrane, USA zničia ruské vojská a potopia Čiernomorskú flotilu

Rokovania ukázali, akí frustrovaní boli ruskí generáli zo svojich zlyhaní na bojovom poli. Americkí predstavitelia však uviedli, že nevideli žiadne dôkazy o tom, že by Rusi presúvali jadrové zbrane alebo prijímali iné opatrenia na prípravu útoku.

Hoci hrozí, že napätie sa bude naďalej stupňovať, predstavitelia Bidenovej administratívy aj spojenci USA tvrdia, že telefonáty medzi západnými a ruskými partnermi koncom minulého mesiaca pomohli tenzie trochu zmierniť.

Vladimír Putina sa minulý štvrtok vyjadril k prípadnému použitiu jadrových zbraní a poprel, že by sa Moskva pripravovala ich použitie na Ukrajine. „Nevidíme, že by to bolo potrebné,“ povedal Putin vo svojom prejave. „Nemá to zmysel ani politický, ani vojenský.“

6. októbra 2022 o 16:21 Čas čítania 0:39 Putin by jadrový konflikt neprežil, tvrdí Zelenskyj Putin by jadrový konflikt neprežil, tvrdí Zelenskyj
Domov
Zdieľať
Diskusia