Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
27. októbra 2022, 22:02
Čas čítania 0:43

Harryho kniha vyvoláva kontroverziu ešte pred publikáciou. Podľa názvu sa cíti v kráľovskej rodine nadbytočný

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Harryho nová kniha má byť osobnou spoveďou z traumy zo smrti matky a života v kráľovskej rodine.

Harry oznámil názov a dátum vydania svojich memoárov. Kniha s titulom Spare vyjde 10. januára 2023, takmer štyri mesiace po smrti kráľovnej Alžbety II. a nástupe jeho otca kráľa Karola III. na trón, informuje portál Vanity Fair.

Spare v preklade znamená zbytočný alebo nadbytočný. Verejnosť predpokladá, že populárny princ Harry v názve odkazuje na svoje postavenie mladšieho syna v britskej kráľovskej rodine. Názov už v súčasnej dobe vyvoláva kontroverzie, pretože mnohí špekulujú, k akým témam by sa mohol otvorene v autobiografii vyjadriť. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Penguin Random House (@penguinrandomhouse)

V knihe spomína aj na moment, keď spolu so svojím bratom princom Williamom kráčali v pohrebnom sprievode za rakvou svojej mamy – princeznej Diany.

Harryho memoáre budú publikované aj v ďalších 16 jazykoch. V španielčine kniha vyjde s podtitulom V tieni. Časť zo zisku knihy princ venuje charitatívnym organizáciám zameraným na boj s HIV/AIDS v Južnej Afrike a deťom so zdravotným postihnutím.

Meghan Markle a princ Harry pri rozhovore s Oprah.
Meghan Markle a princ Harry pri rozhovore s Oprah. Zdroj: Getty Images

Verejnosť čaká nielen na vydanie knihy, ale aj na premiéru dokumentu od Netflixu, ktorú Harry so svojou manželkou Meghan po smrti kráľovnej odložili. Špekulovalo sa o tom, že sa po vlne kritiky na seriál The Crown spoločnosť Netflix bála reakcie fanúšikov.

Domov
Zdieľať
Diskusia