Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Ivan Koribanič
20. októbra 2022, 14:52
Čas čítania 0:27

AKTUÁLNE: Britská premiérka Liz Trussová po necelých dvoch mesiacoch odstupuje zo svojho postu

Kategória:
News
Uložiť Uložené
AKTUÁLNE: Britská premiérka Liz Trussová po necelých dvoch mesiacoch odstupuje zo svojho postu
Zdroj: Refresher

Vo funkcii vydržala iba 45 dní.

Liz Trussová oznámila, že po 45 dňoch vo funkcii odstupuje zo svojej funkcie. Trussová prišla o dvoch kľúčových ministrov a dôveru stratila u takmer všetkých poslancov, píše The Guardian.

Liz Trussová uviedla, že do úradu nastúpila s víziou ekonomiky s nízkymi daňami a vysokým rastom, pričom by využila slobodu vyplývajúcu z brexitu.

„Uznávam, že vzhľadom na situáciu nemôžem odovzdať mandát, ktorý som získala po zvolení Konzervatívnou stranou. Preto som oznámila britskému kráľovi, že sa vzdávam funkcie lídra tejto vlády,“ povedala Trussová.

Liz Trussová.
Liz Trussová. Zdroj: Flickr/Number 10/na voľné použitie

Podľa premiérky budú voľby ukončené v priebehu budúceho týždňa. Chcem tým zabezpečiť kontinualitu pri plnení plánov, udržiavaní hospodárskej stability a národnej bezpečnosti. „Ako predseda vlády zotrvám, kým nebude zvolený môj nástupca,“ uzavrela Trussová.

Domov
Zdieľať
Diskusia