Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová TASR
20. októbra 2022, 15:44
Čas čítania 0:45

Konkurznej správkyni Bašternákovho majetku hrozí súd. Podľa NAKA vedome nezabránila jeho prevodom na rodinných príslušníkov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Správkyňa je stíhaná pre pokus z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Tá v minulosti súdne nenapadla Bašternákove majetkové prevody.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry navrhuje podať obžalobu na konkurznú správkyňu Lenku Ivanovú v súvislosti s konkurzom majetku odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka, informuje hovorkyňa polície Denisa Bárdyová. 

Bašternák bol v roku 2019 odsúdený v daňovej kauze na päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody a trest prepadnutia majetku. Dovtedy stihol na rodinu a blízkych previesť vilu na Slavíne, byty, pozemky, luxusnú chatu na Donovaloch a ďalší majetok. V januári 2022 bol Bašternák podmienečne prepustený na slobodu. 

NAKA správkyňu v súčasnosti stíha za to, že v minulosti súdne nenapadla prevody majetkov, ktoré Bašternák urobil pred vynesením rozsudku. Aktuality.sk upozorňujú, že Ivanová najprv verejne vyhlasovala, že podľa jej právneho názoru nemôže napadnúť Bašternákove prevody majetkov na blízkych. Jeden z argumentov jej obhajoby je, že Bašternák prevody majetkov realizoval ešte pred samotným právoplatným rozsudkom. 

Bašternákov byt využíval Robert Fico

Správkyňa Bašternákovho majetku v roku 2020 vyhlasovala aj dražbu bytu, v ktorom sedem rokov býval expremiér Robert Fico.

Byt je v exkluzívnej lokalite, má rozlohu takmer 390 metrov štvorcových vrátane dvoch terás s rozlohou asi 110 metrov štvorcových. Do dražby išiel za 1,67 milióna eur. Po odchode Fica v byte chýbali parkety, dvere a ďalšie zariadenie

Ladislav Bašternák | Bonaparte
Bytu, ktorý sedem rokov obýval Robert Fico, chýbali parkety, dvere aj obklad na kozube. Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik, Denník N/YouTube
Domov
Zdieľať
Diskusia